[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » işletim sistemleri » Windows 7 » XP'den Windows 7ye;Uyumsuz yazılım çözum
XP'den Windows 7ye;Uyumsuz yazılım çözum
PaTRoNTarih: Cuma, 2011-01-21, 7:47 AM | Mesaj # 1
Başkomutan
Grup: Yönetici
Mesajlar: 147
Puan: Ödülleri
Rep: 0
Durumu: Çevrimdışı
[b]XP'den Windows 7'ye; Uyumsuz yazılım çözümü
Windows 7'de pürüzler gideriliyor.

Windows XP ile sorunsuz çalışan bir yazılım Win 7 ile uyumlu değil mi? Üzülmeyin, AOK4SMB yanınızda!

Windows 7 eşine az rastlanır bir başarı yakaladı. Buna karşın halen eksikleri var ve Microsoft bunları ortadan kaldırmak için çalışmayı sürdürüyor.

Bu eksikler içerisinde en önemlisi özellikle bazı şirketleri etkileyen uyumsuzluklar oluyor. Windows 7 uyumluluk konusunda hem kendi içindeki uyumluluk modu, hem de Windows XP Mode ile çok başarılı olsa da, kullanıcılara 3. bir seçenek daha sunuluyor.

Microsoft'un ortaya çıkarttığı yeni hizmet, Windows XP için özel yazılmış ve Windows 7 altında uyumlu çalışmayan uygulamaları ele alıyor.

Windows XP'den Windows 7'ye

Microsoft'un ChangeBASE ile ortak olarak geliştirdiği aracın adı AOK4SMB. Uzun bir isim ama Windows XP uygulamalarının, Windows 7 altında yaşadığı sorunlara çözüm oluyor.

Küçük ve orta ölçekli iş yerleri ya da kısaca Kobi'ler için geliştirilen bu araç, kendisine sunulan uygulamaları Windows 7 uyumlu hale getiriyor.

Uygulama düzgün çalışıyorsa Windows 7 uyumlu olduğunu onaylıyor. Değilse ChangeBASE'in gelişirdiği araç ile otomatik olarak uyumlu hale getiriyor. Bu şirket yazılım uyumluluk otomatizasyonu konusunda uzmanlaşıyor.

Siz nasıl yararlanacaksınız?

Özel geliştirilmiş bir muhasebe yazılımı kullanan küçük-orta bir iş yeriniz var ve Windows 7'ye geçemiyorsunuz, sitesine girip kayıt olun. MSI dosyanızı yollayın ve dakikalar içerisinde e-posta adresinize uyumluluğu onaylayan bir PDF dosyası ya da düzenlenmiş bir MSI dosyası gelsin.

MSI dosyası orijinali ile neredeyse aynı olmasına karşın üzerinde uyumluluğu sağlayan bir yazılım katmanı var. MSI dosyasına sahip olmayan eski uygulamaların da exe'lerinin MSI'ya dönüştürülerek sunulması gerekiyor.

Microsoft'tan yapılan açıklama, bu çalışmaların geliştirilerek sürdürüleceği yönünde. Bu ücretsiz online aracı bir an evvel denemek isteyebilirsiniz. Haziran sonuna kadar ücretsiz kalacak olsa da, sonrasında ücretsiz devam eder mi, yoksa ücretli hale gelir mi kesin olarak belli değil.

Bağlantı: Online AOK

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

 
Forum » işletim sistemleri » Windows 7 » XP'den Windows 7ye;Uyumsuz yazılım çözum
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: