[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » işletim sistemleri » Windows 7 » Microsoft’tan Windows 7′de çakma “XP Modu
Microsoft’tan Windows 7′de çakma “XP Modu
PaTRoNTarih: Cuma, 2011-01-21, 7:13 AM | Mesaj # 1
Başkomutan
Grup: Yönetici
Mesajlar: 147
Puan: Ödülleri
Rep: 0
Durumu: Çevrimdışı
Microsoft, eski Windows XP kullanıcılarının yeni işletim sistemine kolayca adapte olabilmelerine çalışıyor.

Bir süredir Windows 7′de gizliden gizliye “Windows XP kipi” geliştiren firma, bu uygulamayla Win7 kullanıcılarının XP için yazılmış programları çalıştırabilmelerini sağlayacak. Kaynaklara göre bu uyumluluk modu Microsoft’un 2003 yılında Connectix firmasını satın aldığında eline geçen Sanal PC teknolojisi tabanıyla geliştirildi.

Uyumluluk modunun eklenmesiyle Microsoft, Windows Vista’nın yetersizliklerinden biri olan önceki sürümlerle uyumsuzluk sorununu da çözmeyi planlıyor. Önceki adı Sanal Windows XP olan Windows XP modunun detayları ilk kez geçtiğimiz Cuma günü Windows SuperSite bloglarında yayınlandı.

Bu teknoloji, Windows 7′nin beta sürümünde yer almıyordu, ama yeni aday sürümde bulunması bekleniyor. Microsoft, geçtiğimiz hafta OEM iş ortaklarına dağıttığı aday sürümün önümüzdeki hafta geliştiricilere, 5 Mayıs’ta ise halka sunulacağını söylüyor.

[/b]SuperSite bloglarında Paul Thurrott ve Rafael Rivera tarafından yayınlanan raporda XP modunun Windows 7 DVD’sinde gelmeyeceği, fakat Pro, Ultimate veya Enterprise versiyonunu satın alanlar tarafından ücretsiz olarak indirilebileceği söyleniyor.

Bloglarda Microsoft’tan Scott Woodgate, “Windows XP Modu küçük işletmelerin Windows 7′ye terfi etmelerine yardımcı olmak için geliştirildi” diyor. Windows XP Modu sayesinde birçok eski uygulama Windows 7 tabanlı PC’lerde çalıştırılabilecek. Uygulama kurulduktan sonra bilgisayarınız sanal olarak bir Windows XP’ye dönüşüyor ve uygulamaları doğrudan bu sanal makina içinden çalıştırabiliyorsunuz.

Microsoft, Windows 7 için Windows XP modu beta sürümü ve Virtual PC uygulamalarını kısa süre içinde Windows 7 Professional ve Ultimate versiyonları için çıkaracağını söylüyor.
[b]

 
Forum » işletim sistemleri » Windows 7 » Microsoft’tan Windows 7′de çakma “XP Modu
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: