[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » işletim sistemleri » Windows Xp » XP acıLış Hızlandırma
XP acıLış Hızlandırma
1patron1Tarih: Çarşanba, 2011-01-19, 2:13 AM | Mesaj # 1
Çaylak
Grup: Kullanıcı
Mesajlar: 6
Puan: Ödülleri
Rep: 0
Durumu: Çevrimdışı
Her şeyden önce, bu ipucunun birincil IDE kanalında bir sabit disk, ikincil IDE kanalında ise bir CD-ROM ve/ veya DVD-ROM sürücüye sahip olan kullanıcılara hitap ettiğini belirtmek gerekiyor. Windows XP her açılışında (%SystemRoot%\Prefetch) klasöründe yer alan ve NTOSBOOT-*.pf olarak adlandırılan dosyanın güncellenmesini sağlar. XP’de yeni prefetch dosyaları arasından bundan başka hiçbir dosyanın silinmesi sistemde kurulu programların yüklenme süresini daha fazla hızlandıramaz. Bu ipucunun sadece Windows XP
açılışını hızlandırıldığını, bunun dışında herhangi bir performans artışı sağlamayacağını da unutmayın. IDE kanalı da dahil olmak üzere aşağıda adım adım açıklanan iki ipucunun sistem açılışını inanılmaz derece de hızlandırdığını göreceksiniz:

1-) Notepad.exe dosyasını çalıştırın ve aşağıdaki satırı yazın.
del c:\windows\prefetch\ntosboot-*.* /q
Yukarıdaki satırı yazdıktan sonra bu dosyayı "ntosboot.bat" ismiyle C:\ bölümüne kaydedin.

2-) Başlat menüsünden "Çalıştır"ı seçin ve "gpedit.msc" yazın.

3- "Bilgisayar Yapılandırması" altında yer alan "Windows Ayarları"na ve sırasıyla sağ penceredeki Komut Dosyaları… ve "Kapat"a çift tıklayın''

4- Kapat Özellikleri penceresinde "Ekle / Gözat" üzerine tıklayın ve "ntosboot.bat" dosyasının kayıtlı olduğu konumu gösterip "Aç"a tıklayın.''Tamam'' diyerek bütün pencerelerden çıkın.

5-) Başlat menüsünden "Çalıştır"ı seçin ve "devmgmt.msc" yazın.

6-) "IDE ATA/ATAPI" denetleyiciler kaydına çift tıklayın."Birincil IDE" Kanalı’na sağ tuşla tıklayın.
ve "Özellikler"i seçin''

7-) "Gelişmiş Ayarlar" sekmesine geçin. Aygıt Türü gri olmayan Aygıt 0 veya 1 seçeneği altında "Aygıt Türü"nü Otomatik Algıla’dan "Yok" seçeneğine getirin ve "Tamam"a tıklayın.

8-) "IDE ATA/ATAPI" denetleyiciler kaydına çift tıklayın."İkincil IDE Kanalı" Kanalı’na sağ tuşla tıklayın ve " Özellikler"i seçin.

9-) "Gelişmiş Ayarlar" sekmesine geçin. Aygıt Türü gri olmayan Aygıt 0 veya 1 seçeneği altında " Aygıt Türü"nü Otomatik Algıla’dan "Yok" seçeneğine getirin ve "Tamam"a tıklayın.

10-) Bilgisayarınızı baştan başlatın. Windows XP’nin çok daha hızlı başlatıldığını göreceksiniz.

 
Forum » işletim sistemleri » Windows Xp » XP acıLış Hızlandırma
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: