Home » 2014 » Kasim » 19 » Eskimiş Leptopmuzlu Neler yapabiliriz
3:22 AM
Eskimiş Leptopmuzlu Neler yapabiliriz

Eğer eski bir laptopunuz varsa emektarınızı atmadan, satmadan önce onunla neler yapabileceğinizi bir düşünün istedik. Dilerseniz neler yapabileceğinize bir göz atalım. Yazı devamında eski laptopunuzu 5 farklı amaçla kullanabileceğinizi göreceksiniz. Tabii ki daha yaratıcı fikirlerde mümkün bunlar bizim aklımıza gelenler. Unutmadan belirtelim eski bilgisayarlardan bahsettiğimiz için bu makale Windows7 düşünülerek yazılmıştır.


Dijital Fotoğraf Çerçeveleri: Eski dizüstü bilgisayarınızın monitörünü söküp onu bir dijital fotoğraf çerçevesi olarak kullanabilirsiniz. Sökme ve çerçeve şeklinde kullanma hakkında bilgi için Google üzerinde laptop markanıza göre arama yapmanız iyi olacaktır.


Sunucu Olarak Kullanın: Eğer bir sunucu ihtiyacınız varsa bilgisayarınıza XP yükleyip onu bir sunucu şeklinde kullanabilirsiniz. Bunun için kullanıcıların erişeceği bir klasör oluşturup daha sonra bu klasöre sağ tıklayıp ‘Bu klasörü ağda paylaştır’ seçeneği aracılığıyla ağda paylaşabilir ve klasörü ağdaki tüm bilgisayarlardan güncelleyebilirsiniz.


Laptopunuz Alarmlı Saat Olsun: Bunun için http://www.modacilar.org/ adresinden Banshee Screamer isimli programı indirip bilgisayarınızı alarmlı saat olarak kullanabilirsiniz.
Linux’u Deneyin: Linux tabanlı işletim sistemleri pek yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duymuyorlar. Sizlere tavsiyemiz bir linux sürümü indirip denemeniz.


Medya Dönüştürücü Olarak Kullanın: Eğer müziklerden hoşlanıyorsanız Lame ve Exact Audio Copier‘ı kullanarak bilgisayarınızı müzik arşivinize ayırabilirsiniz. Bu sayede artık müzik koleksiyonu için ayrı bir aygıta sahip olursunuz. Kaynak:http://modacilar.org/

Category: işletim sistemleri | Views: 1258 | Added by: PaTRoN | Tags: Eskimiş Leptop
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]