Home » 2014 » Kasim » 19

Eğer eski bir laptopunuz varsa emektarınızı atmadan, satmadan önce onunla neler yapabileceğinizi bir düşünün istedik. Dilerseniz neler yapabileceğinize bir göz atalım. Yazı devamında eski laptopunuzu 5 farklı amaçla kullanabileceğinizi göreceksiniz. Tabii ki daha yaratıcı fikirlerde mümkün bunlar bizim aklımıza gelenler. Unutmadan belirtelim eski bilgisayarlardan bahsettiğimiz için bu makale Windows7 düşünülerek yazılmıştır.


Dijital Fotoğraf Çerçeveleri: Eski dizüstü bilgisayarınızın monitörünü söküp onu bir dijital fotoğraf çerçevesi olarak kullanabilirsiniz. Sökme ve çerçeve şeklinde kullanma hakkında bilgi için Google üzerinde laptop markanıza göre arama yapmanız iyi olacaktır.


Sunucu Olarak Kullanın: Eğer bir sunucu ihtiyacınız varsa bilgisayarınıza XP yükleyip onu bir sunucu şeklinde kullanabilirsiniz. Bunun için kullanıcıların erişeceği bir klasör oluşturup daha sonra bu klasöre sağ tıklayıp ‘Bu klasörü ağda paylaştır’ seçeneği aracılığıyla ağda paylaşabilir ve klasörü ağdaki tüm bilgisayarlardan güncelleyebilirsiniz.


Laptopunuz Alarmlı Saat Olsun: Bunun için http://www.modacilar.org/ adresinden Banshee Screamer isimli programı indirip bilgisayarınızı alarmlı saat olarak kullanabilirsiniz.
Linux’u Deneyin: ... Devamı »

Kategori: işletim sistemleri | Views: 1260 | Tarafından eklendi: PaTRoN | Tarih: 2014-11-19 | Yorum Yap(0)

<b> Başlığım sayfa içeriği
Uzay dediğimizde aklımıza şunlar gelmelidir; Dünya’nın atmosfer tabakasının dışında kalan ve evrenin geri kalan kısmını oluşturan alan. Dünya atmosferi ile uzay arasında net bir çizgi yoktur, fakat atmosfer tabakası uzaya yaklaştıkça incelir. Uzay’ın ortalama sıcaklığı 270 C’dir. Uzay olarak adlandırdığımız alanda – ya da boşlukta- milyonlarla ifade edilen galaksi bulunmaktadır. Bu galaksilerin içinde ise tahmini olarak milyonlarca sistem, gezegenler ve asteroitler bulunuyor. Uzayı araştırmak adına insanoğlu birçok girişimde bulunmuştur. Bu girişimlerin bazıları şöyledir: 1.Uydular: Dünya’nın yörüngesinde dönmekte olan, üzerlerinde ise özel alıcı ve verici reseptörlerin bulunduğu yapılardır. Uydu adını verdiğimiz bu cihazlar, roketlerin ya da uzay mekiklerinin yardımı ile uzaya fırlatılır. Dünyamızın yörüngesinde günümüz itibariyle bulunmakta olan Haberleşme Uyduları, Meteoroloji Uyduları, Astronomi Uyduları, Gözetleme Uyduları, Güneş Enerjisi Uyduları gibi çeşitlilik arz eden yüzlerce uydu bulunmaktadır. 2.Yörünge Araçları: Yörünge Araçları ise uzaydaki başka gezegenlerin ya da gökcisimlerinin yörüngelerine girerek oralarda keşif yapmaları için gönderilen uzay araçlarıdır. Bu araçların üzerlerinde farklı özelliklerde kameralar, dünya ile bağlantıyı sağlayan alıcılar ve vericiler bulunmaktadır. 3.İniş Araçları: Bu araçlar yörünge araçları ile beraber, başka gezegenleri keşfetmek için gönderilir. İniş araçları gezegenin yörüngesine girdikten sonra yörünge aracından ayrılır ve ... Devamı »
Kategori: işletim sistemleri | Views: 1407 | Tarafından eklendi: PaTRoN | Tarih: 2014-11-19 | Yorum Yap(0)

<b> Başlığım sayfa içeriği